keskiviikko 30. syyskuuta 2009

tiistai 29. syyskuuta 2009

Tämän päivän tuotokset...

Eivät tulleet ompelukoneesta vaan uunista. NAM!


Juustosarvet
1½ dl maitoa
25 g hiivaa
½ kananmuna
3/4 tl suolaa
75 g margariinia tai voita
n. 4 dl vehnäjauhoja
voiteluun: ½ kananmuna
täytteeksi: punaista Emmental -juustoraastetta
pinnalle: seesaminsiemeniä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, ½ muna ja jauhot.
Alusta pehmeä rasva taikinaan viimeisenä.
Vaivaa taikina hyvin sitkeäksi, jotta sarvet eivät repeilisi paistamisen aikana.
Kohota taikina hitaasti huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi.
Kaaviloi kohonnut taikina suureksi pyöreäksi levyksi ja jaa se kahdeksaan sektoriin taikinapyörällä.
Laita sektorin leveämmälle osalle ennen sarveksi kiertämistä nokare juustoraastetta.
Kierrä sektori sarveksi niin, että aloitat leveästä reunasta.
Laita sarvet pellille leivinpaperille sarven muotoon niin, että liittymäkohta jää alle.
Kohota voisarvet lämpimässä hyvin ja voitele ne munalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Paista sarvia 225 asteessa n. 12 minuuttia.


maanantai 28. syyskuuta 2009

Kirppislöytöjä.


Löysin taas kirppikseltä vähän tykötarpeita..
Kolmiosaset tuommoset ihanat vihreät retroverhot, niistä saa taas jotain kivaa kevääseen...miksei jo tähän syksyynkin. ;) Ne makso yht. 2€
sitten tuommosia ihania vanhoja kynttiläpidikkeitä.. nuo olivat 0,50€/pussi.
ja vielä sitten tuommonen raastinrauta (1,50€)..siitä tulee koriste parvekkeelle. Laitan siitä roikkumaan kristalleja jne. Saas nähdä mitä tulee!

Verhoprojekti.


Ostin kirpparilta kuudella eurolla nämä ihanat vanhat verhot.. Ensiksi katoin niitä kerran ja kun menin toisen kerran sinne samalle kirpparille niin ne odotti siellä vieläkin minua. Oli ihan pakko sen jälkeen ostaa, koska ne ihan selkeästi oli tarkoitettu minulle... :)
Verhon kangas on tosi kaunista..itselle tuli mieleen heti talvi..



Ripustin ne sitten ikkunaan. Kuten arvasinkin, liian lyhyet.. 15cm vielä, aika paljon.. Itteä häiritsi se aivan suunnattomasti... ja kun löysin kirpparilta ihanan pitsikankaan 0,80€:lla (ja siitä palasta jäi vielä ainakin puoli metriä), niin ei muuta kun vähän pidennystä niihin.. Tuli mielestäni todella kivat..ja vähän keventääkin tuota ilmettä... <3>

Tämmöiset valkoiset ne oli - ja tämmöiset niistä tuli:



sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Silityslaudan tuunausta.

Silloin kun olin pieni en koskaan muistanut kumminpäin silityslauta ja -rauta menikään.. Sanoin aina väärin päin tai tuurilla saattoi mennä oikein päin..
Kunnes oikeen mietin noita sanoja ja mietin että lauta on se mikä on jaloillaan ja rauta se millä silitetään.. Noh, nyt ne on jo itsestäänselvyyksiä... :D
Mun silityslauta on joku halvin mahdollinen aikoinaan ostettu Saiturinpörssistä, kun muutin pois kotoa. Viime talvena sitten silitin jotain (en muista mitä) liian kuumalla ja silloinen silitysrauta otti kiinni kankaaseen ja siitä lähti palanen, niinkuin kuvasta voi huomata... Eikä kyllä tuo kankaan kuosikaan ollut mikään kauneimmasta päästä... Yäk. ;)


En oo saanu aikaseksi ostaa uutta lautaa tai uutta päällistä ja kun sain Juju-kirjakerhosta uuden kirjan Ompele SuitSait Sukkelaan -kirjan, siinähän se oli...apu tuohon ongelmaan ja ompelin uuden päällisen vanhaan lautaan! Taas säästettiin sitä yltiöostamista.. :)

Nyt silityslauta on tuunattu Marimekon Granaattiomena-kankaalla. Kotona mulla sattui olemaan joku jämäpala vuoritikkiä, minkä ostin jostain alelaarista Eurokankaasta joskus, tietämättä mitä siitä tekisin.. Se oli vaan pakko ostaa kun oli aika iso pala ja alennettu puoleen, hintalapun mukaan oli maksanut silloin vähän päälle 3€. Siitä palasta käytin tuohon alle puolet. Lisäksi tuo Marimekon kangas on ostettu II-laatu korista ja hintaa sille muistaakseni tuli n. 6€ ja siitä roikkuu n. 2m pitkä verhokin äidin takkahuoneessa.. Joten päälliselle oikeasti ei paljon hintaa tullut ja mielestäni on kovin kaunis!

Oon oikeasti miettinyt viimepäivinä sitä, että kuinka paljon ostaa turhaa tavaraa...sellaista mitä oikeasti voisi itse tehdä kotoa löytyvistä tarvikkeista. Aion oikeasti tehdä tästä lähtien paljon itse ja ilman että juoksen heti kauppaan ostamaan uutta. Sitäpaitsi omatuunattu on aina kivempi, eikä kaikilla ole samaa. :)


keskiviikko 23. syyskuuta 2009

Sain Tilda Forumin STiY -kotituunausvaihdossa tämmöisen ensimmäisen paketin..
Ja oivoi, kuinka rakastuin noihin mittalusikoihin! <3

KIITOS STiY!!




Ruskeaa.

Tein kerrankin omaan kotiin jotain, omalle sohvalle tai en tiedä vaikka jäisi makuuhuoneeseen.. Aivan ihanan kierrätysmateriaalityynyn. :) Siinä ainut uutena ostettu on nuo pitsit reunoilla.
Huomasin vasta ommeltuani että ruutuosat onkin eri kohdista leikattu... mutta tuommoset vaan kaunistaa omatekemää... :P
Epätäydellisyys on täydellisyyttä.


Ruusukangas on äidin vanha Finlaysonin pöytäliina (onneksi ei missään nimessä heitetty pois..se on mielestäni aivan ihana, mutta siinä oli pari reikää, joten ei sitä enää pöytäliinana viitsinyt pitää),
kirpparilta ostin vkonloppuna tuon ruudullisen pöytäliinan ja takaosa on ommeltu vanhasta miesten kauluspaidasta. :)


tiistai 22. syyskuuta 2009

Punaista.

Tässä edellisessä postauksessa mainitsemani kaverin synttäri/tuparilahja, joka osoittautuikin ihan vaan syndelahjaksi ja tuparilahjaksi menee muuta kunhan ne saadaan juhlittaviksi. :))

Äidille tein Joulua odottelemaan tuommoisen Joulu-tyynyn.

Tyynyissä on käytetty vanhaa pöytäliinakangasta, jonka ostin kirpparilta. Meinasin vielä jättää sen sinne, kun hintaa oli ekaksi mielestäni liikaa mutta jotenkin vaan ihastuin kankaan sydänjonoihin että palasin vielä hakemaan kankaan kassalle. ;) Muut kankaat Ikeasta.

<3


maanantai 21. syyskuuta 2009

Pitkästä aikaa....

en oo taas hetkeen tehnyt mitään...tai saanut aikaseksi tehdä mitään.. Jotenkin kumma syysmasennus iskenyt ja ihan on ajatukset ollu muissa jutuissa..
Olen kesän aikana löytänyt yhden miehen, johon voisin ehkä hiukan olla ihastunut...mutta kuten mun elämään kuuluu, saan asioita välillä solmuun omalla asenteellani "mullekaikkitännehetinytsamantien".
Elokuun aikana kolmelle kaverilleni syntyi kaksi poikaa ja yksi tyttö, niin on ollut tavallaan pakko tehdä tulokkaille jotain ihanaa. Itse ainakin tykkäisin jos minua vastaavassa tilanteessa muistettaisiin jollain itsetehdyllä. ;) Molemmille pojille olen tehnyt edellä esitellyt ruokalaput ja pienelle prinsessalle on tekeillä pienet v.pun. fleecetossut.. <3



Vielä omatekemästä onnittelukortista lähempää kuvaa.

Tänään tekasin yhden lahjan kaverilleni synttäri/tuparilahjaksi, mutta siitä ei nyt vielä kuvaa ettei mene etukäteen lahjan saajalle kuvaa siitä. Jäädään odottelemaan hirmusella innokkuudella. :P