tiistai 30. lokakuuta 2012

39+0 ja Vauvan huone.




Vihdoinkin meidän neidin huone on lähestulkoon kaikesta turhasta kamasta siivottu eroon ja pystyin jo ottamaan sieltä fiksumpia kuvia. 
Sänky on pedattu ja sairaalakassi pakattu ja kaukalo odottaa kassin kanssa että isi lähtee meitä kotiin sieltä hakemaan. Olisipa se päivä vaikka huominen! :)

Kaukalossa muuten loppujenlopuksi syynini läpipäässyt tuleva hoitolaukku Lindexiltä. Ehkä vetoketjuaukko olisi saanut olla tilavampi, mutta tämä se nyt on! Oli sopuhintanen ja luulisin että menee isin olalle siinä missä äidinkin.. :)


Isin käsipainot sängyn alla, siksi sanoinkin alkuun että "lähestulkoon kaikesta turhasta kamasta" :D
Mobile ammottaa sängyn päällä vielä tyhjyyttään. Talon ompelija ei ole saanut aikaseksi tehdä siihen sudenkorentoja ja tähtiä. ;) Jotain söpöä siis luvassa, ehkäpä saan aikaseksi jos vauva viivyttelee vielä pitkäänkin masussa. :)


Sängyn laidalla roikkuu omasta äitiyspakkauksestani jäljellä oleva pilkullinen vilttipeitto 80-luvun alusta!


Hoitopöydän tilalle olen suunnitellut aikanaan vaarini vanhan nojatuolin, joka kaipaa päällystämistä. On tädilläni varastossa kun ei ole mahtunut meille mihinkään.
Verhojakin olen miettinyt josko vaihtaisi vaaleanpunaisiin...katsotaan nyt kuitenkin ensin 100% varmuus että meidän neiti on neiti. ;)


Isin vanhoja kirjoja oli noin paljon tallella, ne tulivat tietysti käyttöön.
Paljon Mauri Kunnasta ja kaikkia klassikoita!


Äitini tekemä virkattu pöllöperhe, muistaakseni ohje Novita-lehdestä kesältä...
Hauskoja vekkuleita!



Tein tuossa viikkopari takaperin jo ristiäiskutsutkin Minin ensimmäiseen juhlaan. 
Simppelit, mutta mielestäni niin kovin kauniit ja herkät.


Näihin vaahtokarkkimansikoihin ihastuin...
On siis pakko saada näitä tarjolle Minin ekaan juhlaan!
Ovat muuten hyviäkin kaikenpäälle...



maanantai 15. lokakuuta 2012

36+6







Ei oo montaa viikkoa enää laskettuun! Huomenna tasan 3vkoa... Neuvolasta jo sanottiin että voi tulla minä hetkenä hyvänsä, muutoksia oli näkyvillä..
Hurjalta tuntui miten aika on mennyt niin nopeaan kun lekuri sanoi neuvolassa viime viikolla että "me nähdään sitten seuraavan kerran jälkitarkastuksessa.." HUI! :)
Vaikka kyllähän se oisi enemmän kun odotettua että näkisi minkälainen pikkanen täällä mahassa mua potkii. Meidän oma design-tuote!








Ostettiin pienempi sänky ihan juuri syntyneelle meidän makkariin ja sitten tuo normi pinnasänky on tuolla lastenhuoneessa. Tarkoituksena meillä on nukuttaa vauva lähes alusta saakka omassa huoneessaan, mutta kun ei voi tietää mimmoinen tapaus täältä tulee meille, niin jos joutuu juoksemaan paljonkin yössä hänen luonaan toisessa huoneessa, niin on helpompaa että meidänkin huoneessa on sänky. 


Viime viikolla kävin enoni luona maalaamassa ostamani rottinkisängyn, kun ei tuo hunajan värinen ihan istunut silmääni..
Laitoin aluksi spraymaali Primerin ja sen päälle mattavalkoisen spraymaalin.
Primeria meni tähän purkki ja mattavalkoista kaksi purkkia.
Onneksi käytin hengityssuojainta, muuten olisi ollut aika katku maalailla, vaikka hyvät tilat olikin.


Ihana, siellä se pupu odottelee nukkumakaveria! :)
Verhotkin ompelin. Olin laiska, ompelin saumurilla vaan ylä- ja alareunan... Meinasin että kun nipsuilla kuitenkin tulee ylös, niin miksipä käännän? Kangas on Ikeasta, odotellut jo varmaan 1,5vuotta kaapissa. Nyt sain onneksi tehtyä, koska ikkunaseinästä tuli todella kiva kun laitoin nuo verhot sivuille ja keskemmälle valkoiset yksiväriset verhot. Nyt tuntuu että makkarissa on lämmin! :)

Ompeluitakin olen yrittänyt tehdä, vaikka ranteet edelleen kipuilee...
Keksin toteuttaa unirievun, matkin Nyytti-uniriepua. Näistä tuli hauskoja.
Tein kaverin elokuussa syntyneelle pojalle toisen ja meidän tyttelille toisen.




Syksy on sitten tullut. Viikonloppuna saatiin apua vanhemmiltani pihan syyskuntoon laittamisessa, kun itsehän en enää viitti kauheasti nostella - enkä kyllä oikeestaan jaksakaan.. Onpa yllättävää kuinka veto loppuu nopeasti nykysin..

Onneksi voi polttaa kynttilöitä, se on parasta talvessa ja syksyssä!
Mikä teidän mielestä?




Mihin ovat kommentoijat kadonneet, kävijöitä kyllä on? 
Tykkään kommenteista, jättäkää niitä enempi! :)


keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Kodinhoitohuone uusiksi

Vihdoin siis päästiin uusimaan kodinhoitohuone, joka näytti siis tältä. 

Oikeamman puoleinen lattiakin vielä "vanhaa mallia" joka oli ennen vesivahingon sattumista ja ostohetkellä. Alkuun emme meinanneet sitäkään vaihtaa, koska oli suhthyvän värinen. Vesivahingon satuttua sekin oli vaihdettava, koska kosteutta oli myös puolet tämän huoneen. ...ja hyvä niin, on tuo tummempi ja pienempi (10x10cm) laatta tosi kivan näköinen! Maalasimme siis ennen muuttoa näistä pinnoista vaan katon valkoiseksi.
Oikealla kuvassa näkyy peilin kautta myös pesuhuoneen ovi, jonka alunperin olisin tahtonut vaihtaa maitolasiseksi, mutta homman suuruuden vuoksi ajattelimme nyt vain uusia sen maalaamalla, valkoiseksi sekin! :)
Kodinhoitohuoneemme ei todellakaan ole mikään kookas. Täällä siis meikkaamme, suimme tukan selväksi aamun jälkeen, pesemme hampaat, pesemme pyykit ym. Vessa on ihan vaan vessakäytössä (kuten taisin vessan kohdalla kirjoitellakin).


Tässä vesivahingon aikana melko lohduton näky...



Mutta siis, nyt teimme suuremman muutoksen ja tällä hetkellä olemme todella tyytyväisiä tähän nurkkaan... Kodinhoitohuone taisikin olla ainut joka jäi tekemättä silloin ennen muuttoa uusiksi. Eipähän tuo nyt vaatinut kun uutta kalustetta ja vähän miettimistä miten ne sijoittaa.

ovelta

Allaskaappi ja peili vaihtu erilaisiin. Kulmaan tuli työtaso ja sen päälle vanhat hyllyt oven viereltä. Lisäksi ovelta halusimme pari kaappia, joista toinen on pyykkikaappi (erittäin kätevä!) ja toinen lasiovellinen kaappi jossa pesuaineet ja purkit ja purtelot. Tuli hirmusti paljon valosampi!


Tässä kylppärin oveltapäin katottuna. Ovi ulos khh:sta jää oikealle... Kaappien päällinen etsii vielä sopivia koreja, joihin saa tavaraa säilöön.

Mä kyllä tykkään kovasti!
Entäs sinä?


maanantai 1. lokakuuta 2012

Prinsessalle prinsessamekko.


Ajattelin tehdä jo valmiiksi joululahjoja täksi vuodeksi. Kun en tiedä mimmoinen kaveri täältä mahasta putkahtaa että mitenkäköhän käy muutenkaan lahjojen oston..

Serkun vanhempi tyttö on kuulemma joka kerta H&M:llä käydessään ihastellut siellä prinsessamekkoa. Päätin tehdä tälle joululahjaksi moisen. Kaavan löysin Ottobre-lehdestä 01/2007. Alunperinhän tämä oli juhlamekkokaava, mutta muunsin siitä leikkeihin tälläisen.



Glitteritylliä, pinkkiä satiinia, yläosa häälaukustani jäänyttä kimallekangasta ja muutama kangasruusu.
Ai että, ihana prinsessamekko! ;)

Haasteellista oli, että yläosan kangas oli kova purkautumaan. Saapas nähdä kuinka nopeasti se saumoistaan lähteekin rikkoutumaan leikeissä... :( Pitää antaa siihen korjaustakuu siis! :)
Alaosassa on ensimmäisenä kerroksena organza, sitten satiini ja päällä glitteritylli.
Luulen että on juurikin 4-vuotiaan mieleen kaikkine "puffihihoineen"!


Lisäksi viikonloppuna käsikivuista huolimatta sain tehtyä meidän omalle prinsessalle tämmöisen takin.


Päälikankaana flanelli, välissä vanu ja vuorena fleece. Luulisi pikkupakkasella ainakin pystyvän käyttää "kauppatakkina" kun liikutaan autolla. :) Tämä kaava myös Ottobren lehdestä 04/2006.

Niin ja tosiaan, mulla on tänään ensimmäinen mammalomapäivä!