sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Silityslaudan tuunausta.

Silloin kun olin pieni en koskaan muistanut kumminpäin silityslauta ja -rauta menikään.. Sanoin aina väärin päin tai tuurilla saattoi mennä oikein päin..
Kunnes oikeen mietin noita sanoja ja mietin että lauta on se mikä on jaloillaan ja rauta se millä silitetään.. Noh, nyt ne on jo itsestäänselvyyksiä... :D
Mun silityslauta on joku halvin mahdollinen aikoinaan ostettu Saiturinpörssistä, kun muutin pois kotoa. Viime talvena sitten silitin jotain (en muista mitä) liian kuumalla ja silloinen silitysrauta otti kiinni kankaaseen ja siitä lähti palanen, niinkuin kuvasta voi huomata... Eikä kyllä tuo kankaan kuosikaan ollut mikään kauneimmasta päästä... Yäk. ;)


En oo saanu aikaseksi ostaa uutta lautaa tai uutta päällistä ja kun sain Juju-kirjakerhosta uuden kirjan Ompele SuitSait Sukkelaan -kirjan, siinähän se oli...apu tuohon ongelmaan ja ompelin uuden päällisen vanhaan lautaan! Taas säästettiin sitä yltiöostamista.. :)

Nyt silityslauta on tuunattu Marimekon Granaattiomena-kankaalla. Kotona mulla sattui olemaan joku jämäpala vuoritikkiä, minkä ostin jostain alelaarista Eurokankaasta joskus, tietämättä mitä siitä tekisin.. Se oli vaan pakko ostaa kun oli aika iso pala ja alennettu puoleen, hintalapun mukaan oli maksanut silloin vähän päälle 3€. Siitä palasta käytin tuohon alle puolet. Lisäksi tuo Marimekon kangas on ostettu II-laatu korista ja hintaa sille muistaakseni tuli n. 6€ ja siitä roikkuu n. 2m pitkä verhokin äidin takkahuoneessa.. Joten päälliselle oikeasti ei paljon hintaa tullut ja mielestäni on kovin kaunis!

Oon oikeasti miettinyt viimepäivinä sitä, että kuinka paljon ostaa turhaa tavaraa...sellaista mitä oikeasti voisi itse tehdä kotoa löytyvistä tarvikkeista. Aion oikeasti tehdä tästä lähtien paljon itse ja ilman että juoksen heti kauppaan ostamaan uutta. Sitäpaitsi omatuunattu on aina kivempi, eikä kaikilla ole samaa. :)


4 kommenttia:

 1. Tosi kaunis! Ja tuo on ihan totta, että paljon vähemmälläkin ostamisella selviäis kun käyttäis vähän ajatusta. =) Ja maailma pelastuu. Ainakin pikkuisen.. ;)

  VastaaPoista
 2. No niinpä. Oon itte kyllästynyt siihen, että jotain tavaraa esim. on kaksi...vähän erilaista mutta muka niin tarpeellisia ja on ollut pakko vaan saada molemmat. Tai siihen, että nurkissa lojuu semmoisia tavaroita mitä en oo vuosiin tarvinnut.... Lisäksi kun kirpputorit ym. tursuaa tavaraa, jota voi vähän kohentamalla käyttää samanlailla kun uutta. Mulla on nyt protesti käynnissä, vaikkakaan en ois uskonu että semmoista ikinä tajuan. :D

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuossa kelpaa taas silittää ...
  Tosi upea!

  VastaaPoista