Eivät tulleet ompelukoneesta vaan uunista. NAM!
Juustosarvet
1½ dl maitoa
25 g hiivaa
½ kananmuna
3/4 tl suolaa
75 g margariinia tai voita
n. 4 dl vehnäjauhoja
voiteluun: ½ kananmuna
täytteeksi: punaista Emmental -juustoraastetta
pinnalle: seesaminsiemeniä
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, ½ muna ja jauhot.
Alusta pehmeä rasva taikinaan viimeisenä.
Vaivaa taikina hyvin sitkeäksi, jotta sarvet eivät repeilisi paistamisen aikana.
Kohota taikina hitaasti huoneenlämmössä kaksinkertaiseksi.
Kaaviloi kohonnut taikina suureksi pyöreäksi levyksi ja jaa se kahdeksaan sektoriin taikinapyörällä.
Laita sektorin leveämmälle osalle ennen sarveksi kiertämistä nokare juustoraastetta.
Kierrä sektori sarveksi niin, että aloitat leveästä reunasta.
Laita sarvet pellille leivinpaperille sarven muotoon niin, että liittymäkohta jää alle.
Kohota voisarvet lämpimässä hyvin ja voitele ne munalla. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.
Paista sarvia 225 asteessa n. 12 minuuttia.
Ovatpas herkullisen näköisiä! Miekii meinasin huomenna yrittää ehtiä vähän leipoa. Ajattelin tehdä marjapiirakan äiskän ohjeella ja sienipiirakan teijen äitin ohjeella. :D
VastaaPoistaNo onnistuko? :D
VastaaPoistaJoo. :P Tosin leivoinkin vasta lauantaina, kun olin perjantaina niin poikki.
VastaaPoista