keskiviikko 22. elokuuta 2012

Ompelua vauvalle ja hiukan myös ahistusta.


Ompelukärpänen puraisi ja sain inspiksen tehdä vauvalle vaatteita.. 
Paljon on vielä tekemättä mitä suunnittelin, mutta jonkin verran on tehtykin. 
Onhan tässä toivottavasti se pari kk aikaakin! :)

Oon innostunut tekemään vanhoista vaatteista uutta ja nyt bongailenkin mielelläni kirppiksiltä kivakuosisia vaatteita edullisesti ja tuunaamalla saan jotain uutta meidän prinsessalle.. Sekä myöskin oma vaatekaappi on koluttu läpi. ;)
Trikookankaat kivalla kuviolla on aika arvokkaita ja hyllyt notkuu kirppiksillä isojakin vaatekappaleita mistä saa kivaa uutta ideoitua. Vauvallekin saa aika pikkasesta t-paidasta jo kivan vaatteen aikaiseksi.

Kuten tässä, ostin kaksi tähti t-paitaa koossa 158/164. Maksoivat 1€/kpl.
Sain tehtyä vauvalle paidan, sekä toisesta paidasta meinasin tehdä tekemääni paitaan sopivat housut.


Sitten löysin kerran koossa 122cm Lindexin tunikan, mikä oli ihanan vihreä, valkoisia kukkia ja vaaleanpunaisia keskustoja. Siitä tunikasta on tullut jo yksi kappale hattuja ja yksi paita, samalla kaavalla kuin äskönen. Kaava on muuten Ottobren 1/2005 -lehdestä.


Miten musta vaan tuntuu että kaavalla 62cm saa aika ison vaatteen.. Millonkakohan sitä tulee noita sitten käytettyä? :) No mutta, onpahan tässä aikaa.
Vihreäkuviollista kangastakin vielä jäi, niin meinasin housut tähänkin paitaan. Saan niihin ainakin lahkeen suihin tod.näk. tuota samaa piristeeksi, tai taskun tai polvipaikat... :)

Sitten vanhoja Suuri Käsityö-lehtiä selaillessa eteeni osui tämä ohje.


Ihana kuumailmapallo!
 Ja pakkohan se oli tehdä, välittömästi.... 
Tottakai sopien neidin  huoneen väritykseen.
(Kiva, jos tyttö onkin poika??!)


Tosin en tiedä mikä ajatusvirhe mulle kävi, mutta ei noi pallon virkkaustekeleet ohjeen kiinteitäsilmukoita ole, mutta tällä tavoin sain kyllä aika muhkean pallon ja sitäkin kivemman. Pienenä tää ei oiskaan niin kiva... :)

Vieläkin oisi esiteltäviä, mutta taidan jotain jättää seuraavaan kertaan!Sitten...seuraava aihe joka on mietityttäny jo pitkään.
Mitä lähemmäs toi laskettuaika tulee, sitä enemmän alkaa jostain syystä toi Facebook ahistaa.. En tiedä onko se joku suojeluvaisto vai mikä, mutta tein suuren puhdistuksen tässä pari päivää sitten profiiliini ja poistin kaikki "tuntemattomat kaverit" joiden kanssa en normaalisti ole tekemisissä. Ehkä metodina kaveriksi pidin sitä että puhelimestani löytyy puhelinnumero ja soitellaan edes joskus.. Toivon että kukaan ei loukkaannu, ja näkeehän täältä blogista tekeleitäni.. :)
Kyllähän tonne aika henkilökohtaisia profiilipäivityksiä välillä laittaa, joten ei se vaan tunnu kivalta miten laajalle joukolle ne loppujenlopuksi näkyy. Mullakin oli siellä paljon entisiä koulukavereita... Joo, esim. yläasteelta. Kyllähän kolmena yhteisenä luokkavuotena aikasta hyvin tutustuu, mutta mitäs koulun jälkeen. Kaikki lähettiin enemmän ja vähemmän eriteille ja tätä nykyä on kaveritkin uusiutuneet jo moneen kertaan, niin en mä voi niitä kun tutuiksi sanoa. Näitäkin sai lähteä.
Nyt kuitenkin on parempi olo. Jokainen tekee tyylillään, myös Facebookissa. Jotkuthan kasaa sinne kavereiksi ihan kaikki joiden kanssa edes on joskus jutellu, tuntee nimen ja tyypin ulkonäöltä jne. En sano että se väärin olisi, mutta tällä hetkellä se vaan ei tunnu minusta hyvältä...
Noh, mutta en ota paineita tästä. Jatkan blogissa pulisemista!! :)

Onko teillä ollu vastaavaa ahistusta tuon tän pvän koukuttajapaikan kanssa?

Ajattelin pitää täällä taas pian Arvonnan... 
Jäänpä miettimään arvottavaa palkintoa... Pysy siis blogin lähistöllä! :)2 kommenttia:

  1. Toi kuumailmapallo on kyllä ihana! Ja kierrätys on aina kivaa! Ihan vinkkinä, kannattaa niitä ottobren kaavoja vertailla johonkin valmiisiin vaatteisiin, ne kaavat on josku toooosi leveitä (ja/tai lyhyitä)! Mutta ei sitten toisaalta järestään kaikki että vois kaikista suoraan ottaa sivusta pois...

    VastaaPoista
  2. Joo mä huomasin että niissä mitat heittelee aikalailla... :/
    Kuumailmapallo on kyllä ihan nappisuoritus. Sopii hyvin tonne meiän "lastenhuoneen" ikkunanurkkaan roikkumaan! <3

    VastaaPoista